מחממים את החורף עם מרק הכתומים של מירי זורגר

מירי זורגר 1 Comment on מחממים את החורף עם מרק הכתומים של מירי זורגר
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

הגשם הנוקש על החלונות והגגונים, הרוח והקור הניסו אותנו הביתה משוועים לקערת מרק טעימה וחמה שתהפוך הכל לחמים ונעים. הריח הנודף כבר מחוץ לדלת גורם לבטן שלנו לעשות עוד היפוך קטן של התרגשות, מרק חם וטעים ממתין לנו בבית, שום דבר לא מתקרב לתחושה הנעימה והחמימה הזאת.

מרק כתומים

המצרכים: (כ-60 ספלונים)

  • 2 בצלים חתוכים ל-4
  • 5 שיני שום
  • שורש פטרוזיליה
  • שורש סלרי
  • 3בטטות
  • 500 גרם דלעת
  • 4 גזרים
  • שליש כוס שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

  1. טגני את הבצלים בשמן הזית בסיר מתאים עד להשחמה
  2. הוסיפי את השום וטגני קלות
  3. הוסיפי את שאר הירקות כשהם חתוכים לקוביות גדולות ותבלי
  4. הוסיפי לסיר 6 ליטרים מים, הביאי לרתיחה
  5. העבירי ללהבה קטנה ובשלי שעה וחצי
  6. טעמי ותקני את התיבול
  7. צנני את המרק וטחני אותו לתערובת חלקה
  8. טיפ: המרק מעולה בהקפאה!


1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    המרק פשוט משגע!!! מומלץ לכל מי שחיפשה להתחבר למרק ולא הצליחה…זה המרק!!
    אני שמתי שלוש וחצי ליטר מים וזה הספיק בהחלט לרמת הסמיכות.